Василь Деревляний: Партія регіонів і спецслужби перекупили голову тернопільської міськорганізації «Батьківщини»

Василь Деревляний: Партія регіонів і спецслужби перекупили голову тернопільської міськорганізації «Батьківщини»

Тернопільська «Батьківщина» стала наступним містом, де у соратників Тимошенко стався розкол

Тернопільська «Батьківщина» стала наступним містом, де у соратників Тимошенко стався розкол і тепер партія може залишитися без своїх представників у оновленій міських раді та мерії. Сьогодні, у той день, коли мала пройти міська конференція «Батьківщини» і висунення кандидатів у депутати міської ради і мера Тернополя, виявилося, що конференцію вже провели вночі інші особи, а список кандидатів вже зареєстрований у ТВК. Про ситуацію із «Батьківщиною» на Тернопільщині «Главком» спілкувався із головою обласної організації партії, народним депутатом від БЮТ Василем Деревляним, для якого, як виявилося, зрада міських однопартійців стала повної несподіванкою.

Розкажіть будь ласка, що відбувається сьогодні з БЮТ на Тернопільщині? За нашою інформацією вчора допізна відбувалася конференція тернопільської «Батьківщини».

Річ у тім, що вчора не було жодної конференції. Відбулося інше: Партія регіонів разом із спецслужбами перекупила голову міської організації разом і його заступника – Сергія Кирика і Олексія Сандія. Вони вкрали печатку і вночі провели так звану конференцію міської організації. Це незважаючи на те, що ЦВК і ТВК було повідомлено, що конференція має бути сьогодні об 11 годині. Ми згідно чинного законодавства оплатили приміщення, делегати прийшли на конференцію, а нікого з керівництва немає!

Ми вже тепер знаємо, що протягом місяця спецслужби працювали з Сандієм. У нього тут є бізнес, є захоплення земельних ділянок у Тернополі, де стоять його ларьки. Таким чином його підчепили на гачок. Тому він разом із головою організації Кириком утік, тому що вони разом і в бізнесі працювали. Більше того, вони вивезли всю комп’ютерну техніку з офісу.

Ще одна деталь, яка дуже здивувала і є показовою. Вночі на їх так званій конференції був присутнім голова міської ТВК, який представляє Партію регіонів. Сьогодні всупереч закону вони вже навіть зареєстрували виборчий список, тоді як реєстрація списків йде тільки з 29 вересня! Це все відбувається на дивлячись те, що ми подали всі необхідні заяви в міліцію.

До речі, Кирика з посади ми зняли ще вчора, тобто до конференції. Як раз у неділю ми планували провести засідання бюро міської організації. Але він у запланований час на засідання не з’явився, тому ми призначили виконуючого обов’язки. Також ми подали заяву у міліцію про втрату печатки. Міліція на це не відреагувала, як і ТВК.

Більшість делегатів конференції сьогодні прибула на засідання, але, як розумієте, ми не змогли провести її. Натомість сьогодні є більшість бюро організації і воно збереться щоб оголосити про зібрання нової конференції.

Давно вже йшов процес налаштовування керівництва міської організації на те, щоб вони зробили такий розкол?

Вже сьогодні, коли все це відбулось, ми вийшли через свої канали на спецслужби і дізналися, що протягом місяця з ними працювали, з обома. Кирика навіть положили у лікарню.

Сандій же, як не дивно, постійно знаходився у партійному офісі, працював. Ще у п’ятницю ми зустрічалися і не було жодних думок про те, що він міг зрадити. Але коли у неділю ми зібралися, щоби перевірити усі документи, усі рішення, аби все було згідно чинного законодавства. Але вони не явилися, телефони відключили. Тоді ми вирішили призначити виконуючого обов’язки аби провести конференцію. А сьогодні вже коли зібрали конференцію, то дізналися про нічні події.

Тобто конференція сьогодні не відбулася, тому що не було керівництва і печаток?

Конференція відбудеться. А конференція, яку фальсифікували Сандій и Кирик фактично не проходила.

Легітимна конференція сьогодні мала зібратися. Але коли ми дізналися, що в ТВК вже було подано списки кандидатів у міську раду, то ми відмінили її. Зараз збирається бюро і конференція відбудеться завтра.

Про тиск з боку яких спецслужб ви говорите, це СБУ, прокуратура, міліція чи податкова?

Думаю, що тут всі разом працювали. Я не можу, нажаль, оприлюднювати ту інформацію, яку ми отримуємо із своїх джерел. Люди нам кажуть, що силовики займалися обидвома протягом місяця.

У всьому цьому я бачу серйозний слід Партії регіонів. Тому що голова ТВК Іван Чорнозуб був присутнім на нелегітимній конференції і вже сьогодні зареєстрував список кандидатів від «Батьківщини», всупереч чинному законодавству. Тобто, терор і рейдерське захоплення продовжуються.

Як тоді вам вдасться провести нову конференцію, коли у вас немає печатки організації?

Для проведення міської конференції печатка непотрібна. У нас є більшість бюро міської організації. Вони мають право призначити конференцію, що сам зараз вони і роблять. Про це повідомлять делегатів, більшість делегатів переоберуть голову і затвердять список. Голова має підписати це рішення, а печатка може бути під цим документом від вищестоящої організації, тобто від обласної. Міська вкрадена, ми вже дали цю інформацію у міліцію і ЗМІ.

А як міська ТВК реагує на цю ситуацію?

Я як раз збирався туди їхати, коли ви зателефонували. А я маю з вами поспілкуватися, бо хочу повідомити, що спільна рейдерська робота Партії регіонів та силовиків продовжується.

У нас сьогодні проходять всі конференції по районах. Вже проведено 8 конференції на цю годину, по районах все йде без порушень та ексцесів. Ми також вже подали всі документи на всіх кандидатів у члени дільничних комісій – єдині, хто вже завершив цю роботу. Усі інші партії, незважаючи на те, що час відведений законом на це сплив, ще доносять свої документи до ТВК.

Що ви будете зараз вимагати у міської ТВК? Ви ж можете взагалі запізнитися із реєстрацію списку, тому що 29 вересня спливає відведений законом строк на висування.

Ми будемо вимагати, щоб ТВК визнала, що зареєструвала список із порушенням. Також вони мають визнати згідно нашого повідомлення, що Кирик вже не є головою міської організації, що печатка втрачена і що через це всі списки будуть завірені печаткою обласної організації. Таким чином ми діятимемо за законом і він буде на нашому боці.

Однозначно, що вони все будуть робити аби не перереєстровувати список, але ми все зробимо, щоб домогтися протилежного.

А яке представництво у «Батьківщини» в ТВК, чому ці люди не протидіяли на своєму рівні?

У нас є один представник і ми його сьогодні ж відкликаємо. Річ у тім, що це дружина Олексія Сандія. Він подав свою дружину, тому що мабуть ще місяць тому знали про свої подальші дії. Більше у нас немає представників у ТВК.

Чи є у вас порозуміння із іншими опозиційними партіями – «Свободи», «Нашої України», аби вони допомогли вам із вирішенням ситуації у ТВК?

Ми ще наразі з ними не працювали, але ми готуємо листи у зв’язку з цими подіями не тільки на голову ТВК, але ї на всіх інших членів комісії.

Чи буде БЮТ висувати свого кандидата у мери?

Ми ще не визначились із цим питанням. Коли вирішимо проблему із керівництвом міської організації і реєстрацію списку, тоді будемо висувати кандидата на мери.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: