Анатолій Матвійчук Народний артист України

Під виглядом європеїзації відбувається хитра зачистка українського ефіру

10 днів практично не підходив до телевізора, перебуваючи за кордоном.

10 днів практично не підходив до телевізора, перебуваючи за кордоном. Тобто на певний час випав із матриці. І от сьогодні включив, собі на біду один оновлений канал, трохи послухав деякі розмови і зробив висновки.

1. Бездоганно володіти українською мовою - зовсім не значить бути українцем. Скоріше навпаки.На телеекранах домінують віртуозні симулякри, які нічого спільного з ментальністю українців не мають.

2. Під виглядом аналітики з'явилося чимало загальних, псевдоінтелектуальних і відірваних від реальності розмов про суспільство, народ, націю, тиражованих цими симулякрами, які нескінченно далекі від народу.

3. Пасіонарність українців потихеньку зливають, забалакують, переводять у рутинне русло, викликаючи гальмування активності. Активність народу така ж загроза для влади як небезпека російської агресіі.

4. Дрейф корабля в нейтральних водах без руля і вітрил продовжується. Компаси зіпсовано, а географічні карти зпалено. Ми не знаємо, куди нас зносить течією. Але це точно не Європа.

5. На повну запущена програма прихованої дискредитації реформ і неможливості щось реально поміняти в цьому суспільстві. Наростає тотальна недовіра до медіапростору, як засобу маніпулювання нашою свідомістю.

6. Все, що пов'язувало нас хоча б формально з українською етнічністю у медіапросторі (вишиванки, орнаменти, народні мелодії) зникло. Під виглядом ідеї європеїзації відбувається хитра зачистка і стерилізація українського ефіру. Що далі?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: