Сергій Березенко Народний депутат України (БПП)

Дуже прикро, що мої слова були сприйняті так гостро

Керівник ДУСі звернувся до працівників культурного центру у Москві

Голова Державного управління справами Сергій Березенко відповів на відкритий лист Національного культурного центру України у м. Москві, адресований йому.

Нагадаємо, минулого тижня представники Товариства української культури «Славутич у Москві» звернулись до Березенка. Колектив був обурений висловлюваннями керівника Держуправління в інтерв’ю «Главкому» щодо українського культурного центру: «Я, правда, не до кінця розумію, яку функцію він зараз виконує, адже дуже складні дипломатичні стосунки. Там є директор, він з нами в кооперації. Там є невеликий готель, де українці зазвичай зупинялися, в тому числі, і наші делегації. Зараз все дуже складно». Та висловив своє здивування тим, що «керівник такого рівня не розуміє, що підпорядкована йому організація є духовним представником Президента України в РФ и веде величезну щоденну роботу з пропаганди української мови та культури за кордоном».

Березенко вирішив розставити крапки над «і» в цій історії:

З великою шаною звертаюсь до представників Національного культурного центру України у Москві. Вам сьогодні набагато важче працювати та доносити українське слово в державі, яка знищує нашу Батьківщину. Неоціненним є той вклад, який ви робите, і я з повагою ставлюсь до нелегкої вашої праці.

Дуже прикро, що мої слова були сприйняті вами так гостро. У жодному разі я не хотів образити вашу роботу чи поставити під сумнів необхідність існування Центру. Я вдячний директорові Володимиру Мельниченку за його неоціненний вклад у розвиток української культури та за багаторічну роботу. Він зробив для нашої Батьківщини набагато більше. ніж деякі політики.

Оскільки мова в інтерв'ю йшла про нерухомість у Росії, я висловив свою позицію саме щодо санаторіїв. У жодному разі не можна й припустити припинення діяльності Культурного центру! Я вдячний Товариству української культури «Славутич» за вашу правильну позицію і запевняю вас, що діяльність українського осередку буде розвиватися.

У Центрі працює чудовий колектив патріотів України. В сьогоднішній ситуації співпраця та взаєморозуміння з осередками української діаспори є вкрай важлива. Наступного року нам усім необхідно буде докласти максимально зусиль і працювати на повну.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: