Олена Білозерська Боєць Української добровольчої армії 

Чи безпечно повертатись до України

Україна потроху оговтується від шоку перших місяців повномасштабного вторгнення
фото з відкритих джерел

Війна триває, ворог ще має сили для ударів, але...

Щойно мені написала знайома, з якою не бачились і не контактували майже 20 років. Вона зараз перебуває з дочкою (вже майже дорослою) в Польщі, але не має фінансової можливості бути там далі і планувала вертатися у Київ. Але її лякають прогнози військових експертів, і вона питає моєї поради, чи не варто їй спробувати прилаштувати в Польщі бодай дитину?

Ось що я їй написала. Покажу це вам, бо, розумієте, давати такі поради – це достатньо серйозна відповідальність:

«Звичайно, я нічого не можу гарантувати, але думаю, що найближчим часом Київ не захоплять точно. Що може бути? Можуть бути обстріли Києва та інших великих міст. Також можуть перейти кордон білоруські війська (думаю, далеко не просунуться). Гіршого за це не буде.

Щодо небезпеки – мої батьки весь цей час жили і живуть у центрі Києва, я нікуди їх не вивозила і в найближчий час не збираюся вивозити. В зоні посиленої небезпеки лише ті цивільні люди, які живуть або близько від лінії фронту (куди дострілює артилерія), або живуть поруч з об'єктами, цікавими для ворога (військові частини, аеропорти, заводи, залізничні вузли, міністерства, мерії, адміністрації, склади неважливо чого тощо). Тому найкраще, як на мене, тобі не розлучатися з дочкою, і якщо нема можливості перебути обом у Польщі, то пожити десь у селі в Україні подалі від об'єктів, цікавих ворогу, і від кордонів з Росією та Білоруссю. Можливо, є сенс бути ближче до кордону з Польщею. Але й у Києві можна відносно спокійно жити, якщо поруч нічого вищезгаданого немає.

Звичайно, вирішувати лише тобі».

Читайте також: Повітряні тривоги стали інструментом психологічної війни росіян
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: