Богдан Яременко Народний депутат України

Росія загнала себе в кут з переговорами в Женеві

Склалась ситуація, коли і участь, і неучасть в Женеві невигідні Росії.

Завдяки тому, що українська дипломатія не загострювала публічно увагу на важливості сьогоднішньої зустрічі в Женеві, союзники останні кілька днів відверто підштовхують Україну до більш рішучих дій, а Росія активно проводила інформаційну кампанію про те, що не братиме участь в зустрічі в разі застосування Україною сили проти диверсантів та колаборантів, утворилась ситуація, коли і участь, і неучасть в Женеві невигідні Росії.

Якщо Росія відмовляється, то фактично визнає, що є ініціатором дестабілізації, поглиблює власну ізоляцію, відтягує реалізацію планів "мирного врегулювання в Україні" через федералізацію і тд.

Якщо Росія бере участь, то визнає, що найкращий спосіб змусити її перейти до переговорів - це фізичне знищення її диверсантів.

В будь-якому разі Росія не досягає завдання послаблення дипломатичної підтримки України з боку союзники (на це зараз витрачаються усі ресурси російських МЗС та спецслужб).

ЄС і США отримують додатковий доказ, що їх жорстка позиція - найкращий спосіб схилити Росію до діалогу.

Український уряд отримує заохочення поводитися більш активно з диверсантами (благо, що і перший позитивний досвід з'являється).

Отже, завдання два - поглиблювати взаємодію з союзниками і мочити терористів.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: