Богдан Яременко Народний депутат України

Підсумки виборів. Революція продовжується

Переможці - українці, які змогли і це, і цього разу, і як завжди не без сюрпризів.

Переможці - українці, які змогли і це, і цього разу, і як завжди не без сюрпризів.

Переможці по суті - Яценюк, який вперше довів, що спроможний на серйозний самостійний електоральний результат, та Садовий, який увійшов до вищої ліги української політики, так і не переселившись в Київ (це довело, що можна бути регіональним, але загальноукраїнським, просто не всі знають як).

Формальний переможець - Порошенко. Але насправді все дуже непросто, бо, виявляється, що карт-бланшу немає, а об'єднуються українці лише перед розстрілом та й то не заради лідерів політблоків та ще й такої сумнівної політичної якості.

Опозиційний блок. А в чому його опозиційність? В нелюбові до влади чи до України? Це результат "вибори - найкраща люстрація". Боюсь, що життя багатьох депутатів цієї русосили в Києві буде феєричне, але некомфортне.

Свободі і Батьківщині можна поспівчувати. Ще про одного переможця просто нічого сказати (та й не хочеться).

Загалом умовно патріотичні сили перемогли переконливо. Щоправда, це може також переконувати і в тому, що без Криму і Донбасу нам поки що краще.

Влада знову буде коаліційна. Щоб там зараз не говорив Юрій Луценко, коаліція буде знову створена навколо поділу портфелів. З усіма наслідками на майбутнє.

Революція продовжується.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: