Богдан Яременко Народний депутат України

Ще раз без гумору про заяву послів

Звичайно, це кричуще порушення дипломатичної практики, етикету. Звичайно, заява десяти послів є неприкритим втручанням у внутрішні справи України.

Звичайно, це кричуще порушення дипломатичної практики, етикету. Звичайно, заява десяти послів є неприкритим втручанням у внутрішні справи України.

Але зовсім інше питання - чи є це втручання неприпустимим?

По-перше, існує серйозний сумнів, чи здатна українська влада контрольовувати ситуацію в Україні без прямої і активної допомоги держав, чиї посли підписали заяву. Отже, хто є хто, і хто робить що в українському кабміні вже не є суто українською внутрішньою справою.

По-друге, чи зачіпає і йде в розріз з інтересами української держави і українського суспільства заява десяти послів? Що в ній шкодить нам? Невже ми проти реформ? Невже ми не вважаємо наших лідерів такими, що керуються дріб"язковими мотивами, і тими, хто погрязли в корупції та брехні, ігноруючи потреби свого народу?

Думаю, що ми, український народ, загалом і вцілому повністю солідарні з такою постановкою питання. Більше того, як видно, з такою постановкою питання багато хто солідарний навіть в правлячому українському класі.

Тому, думаю, українське суспільство не повинна обурювати ця обурлива з точки зору дипломатії заява.

Адже наш суверенітет нам потрібен зовсім не для того, щоб гарантувати "еліті" право обкрадати нас без "зовнішнього втручання".

Ось така дипломатія

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: