Богдан Яременко Народний депутат України

Референдум в Нідерландах. Європейці розуміють масштаб корумпованості України

Сьогоднішній референдум в Нідерландах, який, на жаль, матиме негативний результат для України, насправді не матиме жодних катастрофічних наслідків в плані ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Сьогоднішній референдум в Нідерландах, який, на жаль, матиме негативний результат для України, насправді не матиме жодних катастрофічних наслідків в плані ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Угода з часом буде ратифікована, вона вже виконується і буде виконуватися (достатньо скоро ми невимушено посміхнемось голландським організаторам референдуму та покажемо смАчний фак їх російським натхненникам).

Думаю, основні уроки голландського референдуму мають бути в іншому - інструментами демократії (плебісцит, волевиявлення) не можна користуватися безвідповідально, маніпулятивно. Це мають зрозуміти голландці.

Ми ж маємо зрозуміти реальний стан речей - в очах ситого і впорядкованого Заходу ми - дикуни. При цьому багато хто вважає, що дикуни небезпечні. Дикими нас робить нестриманість і нестабільність політична, а також зведена у ранг віри жага легкої наживи, наплювательське ставлення до законів та відсутність моральних критеріїв в політиці та суспільному житті, що живить корупцію. Європейці краще за нас розуміють масштаб корумпованості України (і країн цього регіону загалом). Усі інші іміджеві проблеми України переважно пов"язані саме з корупцією, адже не можна вірити людям в чомусь, якщо ти не віриш їм загалом.

Щоб бути чи стати європейцями ми повинні навчитися боятися та зневажати нашу корумпованість і корупцію так, як це роблять голландці. Думаю, що за цим прийде і очищення від неї.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: