Богдан Яременко Народний депутат України

А які в України претензії до угорського консула?

«Я не проти ідеї покарати за щось Угорщину. Але як би так не вийшло навпаки»

Ну, а тепер, коли усі висловилися про «поганих угорців», «акт агресії Угорщини», «треба не висилати консула, а закрити консульство», можна мені пояснити, а які в України претензії до консула?

Ну, і щоб відповідь не видавалась настільки очевидною, наведу я для усіх обурених цитатку з Консульського статуту України:

«С т а т т я 43

Консул відповідно до законодавства України приймає рішення про оформлення набуття громадянства України....
......
Консул щодо осіб, які постійно проживають за кордоном, у встановленому порядку виконує рішення Президента України з питань громадянства, видає особам, які набули громадянство України, 
документи, що підтверджують громадянство України....»

Що це значить? А значить це те, що церемонія, яку відзняли в угорському консульстві в Берегово може в тій чи іншій формі відбуватися в будь-якому українському консульстві у світі.

Здійснювати операції з громадянством - це прямий функціональний обов»язок консула. І, нагадаю, консул має функціональний імунітет - не може бути заарештований, затриманий з огляду на виконання своїх функцій.

Я не проти ідеї покарати за щось Угорщину. Але як би так не вийшло навпаки.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: