Богдан Яременко Народний депутат України

Чому Варфоломій не висвятив нам патріарха?

Вселенський патріарх Варфоломій під час підписання Томосу

Бо Вселенський патріарх - мудрий

У 2013 році я повертався зі Стамбулу переконаним, що Варфоломій І ніколи не вирішить «українське питання». Деякі помилки визнавати солодко.

Я розумію, що щось міг не знати, але не сумніваюсь, що найбільше на позицію Вселенського патріарха вплинули росіяни. Усім тим, за що ми їх щиро і від усього серця зневажаємо. Не лише ми.

Є ще й воля Божа.

Але є і людина, яка може піднятися над обставинами, яка може зазирнути за горизонт, може не злякатися проблем і сміливо піти вперед.

Чую подекуди розчарування, образу чи нерозуміння – чому Варфоломій не висвятив для України патріарха?

Тому, що мудрий.

Віддавши нам те, що по праву є нашим, – автономну, а ще краще сказати адміністративно повністю і безкомпромісно незалежну Церкву, він не дозволив нам стати релігійним хутором – сектою, зберігши в ширшій християнській родині.

Нас ніяк не принижує назва чи титул посади очільника церкви. Але ми залишаємось частиною чогось значно більшого – єдиної Христової церкви. Так, як це задумувалось в часи князя Володимира чи апостольських діянь.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: