Богдан Яременко Народний депутат України

Проміжні вибори у США: яке значення це матиме для України?

Не подобається мені слово «проміжні». Як філологу. Між тим, проміжні вибори в США, що відбулись напередодні, матимуть значення і для нас.

Демократична партія в результаті цих виборів поновила контроль над нижньою палатою американського парламенту – Палатою представників.

Як сказав один гуморист, половина однієї з трьох гілок влади США, що контролюються нині республіканцями (президент, парламент та верховний суд), – ніби трохи замало для гучної радості.

Але якби цього не відбулось, я би достатньо впевнено зробив прогноз, що імпічмент президентові Трампу не можливий, а апогей проблем для Трампа, пов’язаний з розслідуванням Р.Мюллера, вже пройдено.

Перемога демократів, як на мене, і продовжує перспективи розслідування, і не закриває питання імпічменту (хоч це зовсім не означає, що і одне, і інше матиме для Трампа якісь остаточно негативні наслідки).

Це важливо тому, що тема Росії і російських втручань в американську політику впродовж наступних двох років залишатиметься актуальною. А це добре.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: