Митрополит Київський і всієї України Епіфаній Предстоятель православної церкви України

Бабин Яр мав би стати наукою для людства

Бабин Яр – це символ трагічних наслідків гріха гордині й самозвеличення
фото з відкритих джерел

Уроки минулого зовсім не засвоєні агресором та диктатором Путіним

Щороку в цей день ми згадуємо одну з трагічних сторінок нашої історії, коли 81 рік тому під час німецької окупації в Києві, у Бабиному Яру, було знищено понад сотню тисяч мирних жителів. Тут за національною ознакою впродовж кількох місяців стратили десятки тисяч євреїв, нищили ромів, тут розстріляли також тисячі військовополонених, учасників українського руху опору, в’язнів, партизанів.

Бабин Яр став символом хибності расової доктрини, нацистської ідеології, а загалом – це символ трагічних наслідків гріха гордині й самозвеличення, які беруть верх над людиною. Бабин Яр мав стати попередженням усьому людству про те, до чого призводять людиноненависницькі ідеології, брехня і злочини проти людяності. Але, на жаль, як бачимо нині, для декого не став...

Уроки минулого зовсім не засвоєні агресором та диктатором Путіним, а також російським народом. Знову на території України – братські могили, насилля, вбивства і страти мирного населення лише через те, що ми – українці. Окупантам «заважають» навіть безвинні жертви розстрілів у Бабиному Яру – бо саме на це місце пам’яті на початку березня вони спрямували ракетний удар.

Знову і знову наголошу: умисні вбивства, злочини проти людяності та порушення законів Божих не мають виправдань і строків давності. Дорога терору і страт веде їх натхненників та виконавців лише до пекла. Всі вони наслідують каїнове прокляття. Боже покарання неодмінно здійсниться над ними за все зло, яке вони чинять. І кожна ракета, бомба і снаряд, кожна краплина невинної крові, яку проливає російський агресор – примножує міру його прокляття. За всі злодіяння буде справедливий суд – людський і Божий!

Читайте також: Роковини трагедії Бабиного Яру: Зеленський провів паралелі із сьогоденням
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: