Фома (Сергій Фоменко) Лідер гурту «Мандри»

Музиканти проситимуть щастя у Дракона

2011 рік у музичній сфері часом відкриттів не став.

2011 рік у музичній сфері часом відкриттів не став. Але приємностей у ньому вистачало. Принаймні, для мене він ознаменувався кількома дуже яскравими подіями…

Довгоочікуваним був для всієї нашої групи «Мандри» вихід в цьому році альбому «Світ», подальша його презентація та розкрутка в Інтернеті, якою ми займаємося ще досі. «Світ» - це для нас експериментальний альбом, і писали його ми цілих три роки.

Потім вже були гастролі у Сполучені Штати, до Канади, де ми виступали на фестивалі Bloor Village Street. І на той наш концерт в далекому краї прийшло десь сімдесят тисяч людей! Був там же відкритий Тур «Travelers». Були гастролі «Фома Шансон» у Нью-Йорку. Дуже радісні часи були.

Ще однією величезною подією у сфері музики став триб’ют братів Гадюкіних «Я Вернувся Домів». І звичайно ж, не можливо обійти повз таку дату як 25 років гурту «ВВ» і їхній концерт у Палаці спорту. Ці події мені здалися найсильнішими, найголовнішими. Більше відкриттів я в цьому році і не побачив.

Та й в цілому сказати про те, що рік був урожайним, не можна. Нічого доброго він музикантам не приніс. Лише «ущемление прав трудящихся».

От, справді, нащо був потрібен той закон про 25 відсотків на національний продукт в українському ефірі? Це ж удар по українській музичній індустрії. А мусування закону про гастрольну діяльність? Він же стане повним «нокаутом» для української музики і артистів. Його поки що не ввели. На щастя. Але навіть саме питання «на порядку денному» подібних історій – це ж, насправді, «not a good».

Я, в принципі, людина, що не жаліється, людина самодостатня. Але дуже хочеться, щоб у наступному році ситуація у правовому полі для української музики була хоч трохи краща. Ото і всі бажання. Щоб не був прийнятий, принаймні, закон про гастрольну діяльність, щоб не було притискань українських музикантів.

Та щось пророкувати важко. І ніяких супер надій на новий рік я не маю. Можу запевнити тільки, що і надалі буду працювати так, як вже працював. І буду просити Дракона (це ж все-таки його рік) допомагати нам у всіх справах. Сподіваюся, що це допоможе. Треба тільки того Дракона просити не на словах, а активними справами. І все буде добре.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: