Ігор Коліушко Голова правління  Центру політико-правових реформ

Зеленський вирішив почати своє президентство з антиконституційного кроку

Президент Володимир Зеленський під час своє інавгурації

Так поводилися більшість диктаторів - говорили, що вони реалізують волю народу, при цьому замовчували про верховенство права, Конституцію та закони

Ну що ж, гірші прогнози, на жаль, починають справджуватися. Президент Зеленський вирішив почати свої президентство з антиконституційного кроку - «розпуску Парламенту», як він сказав. 

По-перше, конституційних підстав для цього немає. А по-друге, антипарламентаризм і апеляція до прямої демократії, чим була насичена його виборча програма, - це два основні інструменти чи симптоми прагнення узурпації влади.

Так поводилися більшість диктаторів - говорили, що вони реалізують волю народу, при цьому замовчували про верховенство права, Конституцію та закони.

Сподіваюся у Верховній Раді знайдеться 45 народних депутатів, які не побояться підписати подання в Конституційний Суд для захисту Конституції.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: