Інститут світової політики Громадська організація

Карикатура тижня. Як євроінтегрується Україна

Вам не здається, що ми це вже бачили?

Вам не здається, що ми це вже бачили? Останніми тижнями безвізовий діалог став жертвою улюбленої гри України та ЄС: Київ займається імітацією реформ, а Брюссель – відсуває дедлайни і дає шанс усе виправити.

Інсайдерам добре відомо: Євросоюз дуже хоче дати політичний сигнал Україні у вигляді «добра» на скасування віз і навіть готовий трохи знизити рівень очікувань до ухвалюваних законів. Проте депутати Верховної Ради з котрої спроби лише сьогодні змогли прийняти закон про заборону трудової дискримінації, а низка ухвалених «антикорупційних» законів далекі від європейських стандартів.

Крізь шквал критики у бік Верховної Ради важливо пам’ятати: шлях до реформ тільки починається. Для громадянського суспільства важливо не тільки критикувати депутатів, але й лишати простір для співпраці у майбутньому. Антагонізація відносин між Радою та громадянським суспільством може призвести до чого завгодно, тільки не до поступу у європейській інтеграції.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: