Інститут світової політики Громадська організація

Карикатура тижня. Острів Європа

Євросоюз обдумує рішення про призупинення дії Шенгенської угоди на два роки, що на практиці означатиме повернення паспортного контролю між країнами-членами ЄС.

Євросоюз обдумує рішення про призупинення дії Шенгенської угоди на два роки, що на практиці означатиме повернення паспортного контролю між країнами-членами ЄС. Цей крок Брюсселя викликав занепокоєння в українців, які вже давно з нетерпінням чекають іншого рішення: скасування візового режиму з ЄС. Через наплив мігрантів і терористичну загрозу країни ЄС прагнуть повернути контроль над своїми кордонами, відмежувавшись від інших з їхніми проблемами. Можливо, рішення про посилення контролю всередині ЄС допоможе знизити градус суспільної напруги , і знову знайти баланс між безпекою та свободою. Адже кожна криза - це можливість, і вся попередня історія Євросоюзу – яскравий тому доказ.

Інститут світової політики

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: