Інститут світової політики Громадська організація

Карикатура тижня. «Нічийний» бук

Після двох років розслідування причин катастрофи літака MH17 міжнародна слідча група підтвердила те, що було очевидним одразу після трагедії.

Експерти констатували, що літак було збито ракетою комплексу ППО «Бук», який прибув в Україну із території РФ і в день знищення літака повернувся до Росії.

Нагадаємо, російські ЗМІ самі повідомили про збиття літака сепаратистами, а ті у свою чергу вихвалялися своїм вчинком у соцмережах

Підтвердивши російське походження «Бука», міжнародні експерти, тим не менш, не наважилися пов'язати безпосередньо російське керівництво з трагедією. І навіть притягнення до відповідальності тих осіб (понад 100), які безпосередньо причетні до знищення літака MH17, залишається вельми проблематичним.

Росія заперечує висновки Міжнародної експертної групи та заблокувала створення міжнародного трибуналу для покарання винних за скоєний злочин.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: