Що робитимуть Порошенко і Балога в парламенті

Не думаю, що варто перебільшувати роль мажоритарників-самовисуванців. Їх не так багато в новій Раді. Видається, що тактика Партії регіонів може бути вибудувана таким чином, що вона буде мінімально залежна від узгодження своїх дій з окремими мажоритарниками. Я думаю, що у влади буде достатньо важелів впливу, щоб абсолютну більшість своїх рішень проводити в парламенті без них.

Такі політики як Петро Порошенко, Віктор Балога, Костянтин Жеваго в новому скликанні парламенту будуть зберігати свою автономність і використовувати це у своїх власних і бізнесових інтересах. Навряд чи вони будуть приєднуватись до якоїсь політичної сили: чи то влади, чи опозиції. Інша справа, на скільки це буде вдало. Вони можуть підтримати в деяких позиціях владу, хоча це не означає, що вони будуть інтегрованими у владні фракції чи матимуть якісь забов’язання.

Єдину депутатську фракцію вони можуть спробувати створити, але я важко собі уявляю разом цих олігархів в одній групі. Виключити це не можливо, але група не дає ніяких особливих повноважень. А от фракцію вони створити не можуть, оскільки мінімальна необхідна чисельність її має складати 32 чоловіки. Можливо, вони домовляться про внесення змін в регламент для того, щоб мати якісь права і функції для своєї групи. Я це не виключаю.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: