Чи потрібно відмінити жовтий сигнал світлофора?

Фото: Житомир.today

Жовтий колір світлофора - інформація водію про те, що буде зміна кольорів на світлофорі

У більшості випадків я дуже прихильно ставлюся до команди Міністерства інфраструктури і щиро вболіваю за їхні намагання навести лад у галузі. Але сьогодні дозволю посперечатися із Юрій Лавренюк і, оскільки він мій земляк - родом теж із Хмельниччини - по-дружньому (!) візьму на кпини щодо його пропозиції «опрацювати питання щодо відміни жовтого сигналу світлофора». ;)

А давайте змінимо кольори або символи на пішохідному світлофорі! Адже виникають нездорові асоціації у зв'язку із процесами у світі та нашій країні. Червоний чоловічок - натяк на комуністів, а у нас декомунізація! :) (зауважу, що я за здоровий підхід у цьому процесі, але негативно ставлюся за знищення мистецьких робіт цієї епохи, зокрема мозаїки. Зелений чоловічок - окупант. Геть за поребрик! :)

А якщо серйозно, то жовтий колір світлофора необхідний. Мені, як водію, це інформація про те, що буде зміна кольорів на світлофорі, це дає мені можливість проаналізувати свої наступні дії за кермом. І більше того, це ж заборонний для руху сигнал! Карайте тих, хто намагається прошмигнути... 
Якщо скасувати жовтий, то доведеться велику кількість світлофорів замінити на такі, що мають електронне табло і будуть сповіщати водіїв скільки залишилося секунд до зміни сигналу. А це ж витрати... Тому не хочеться вас підозрювати у якомусь таємному плані. Адже ви у перефразовній сентенції, як заступник міністра поза підозрою :)

За жовтий миготливий сигнал світлофора, наскільки розумію з публікації в фб, мова не йшла. Але забігаючи наперед, його теж не можна скасовувати, хоча даний вид сигналу і дозволяє проїзд ТЗ. Проте він інформує мене, як водія, «про наявність небезпечного нерегульованого перехрестя або пішохідного переходу». Особливо цей світлофор рятує, коли ти рухаєшся в темну пору доби. Мовчу вже про те, коли опиняєшся в незнайомій місцині, де ще й з розміткою та дорожніми знаками, схованими за деревами, є проблема. А також безвідповідальні учасники руху - пішоходи- які вискакують на дорогу (зебру) або рухаються в темну пору доби без свтіловідбиваючих смужок на одязі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: