Олександр Мороз Колишній голова Верховної Ради

Залізобетонна конструкція вертикалі – витвір тупоголових

Заява Віктора Медведчука щодо «повернення до конституційної реформи 2004 року» повністю збігається з моєю позицією стосовно організації державного управління.

Авантюрні міркування, котрі сьогодні присутні в інформаційному просторі про референдум, двопалатний парламент, скорочення кількості депутатів – це реакційні пропозиції, які вже вносилися від президента Кучми. Вони свідчать лише про бажання зберегти авторитарну модель влади.

Що характерно: всі ті, хто прагнув такої влади для себе, - здобували її для інших. Залізобетонна конструкція вертикалі – витвір ТУПОГОЛОВИХ!, ця конструкція вдарить по її творцях. Свого часу Медведчук допоміг збагнути цю істину Кучмі; до цієї істини не здатні були дійти Ющенко та Тимошенко; на ці граблі сьогодні наступає оточення Януковича!

Єдиний вихід для держави (і для виконавчої влади в тому числі) – парламентсько-президентська республіка, ліквідація районних адміністрацій (середовище корупції та зловживань), проведення політичної реформи в повному обсязі, щоб люди, кожен громадянин став відповідальним за свій політичний вибір. Інакше ми ніколи не виберемося з того багна, в якому знаходимося тепер.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: