Наталія Іщенко Експерт-міжнародник

Проблема, про яку не прийнято говорити в українському суспільстві

На фото 1966 року – американський солдат у В’єтнамі. Журнал Playboy надіслала його дружина разом із партією шоколадного печива
фото: newyorktimes

Через війну ми маємо довготривале розлучення мільйонів чоловіків зі своїми дружинами/подружками

Суперечка навколо «нюдс»-календаря 5-го каналу виявила одну з базових сьогоднішніх проблем українців – проблему секса.

Тема заслуговує окремої статті, тут я лише окреслю деякі ключові моменти.

Через війну ми маємо довготривале розлучення мільйонів чоловіків зі своїми дружинами / подружками.

Сотні тисяч чоловіків воює на фронті. Відпустка до дому буває вкрай рідко (один чи два рази максимум за 10 останніх місяців), чи взагалі не буває. Багато хто (статистики немає, але є свідчення знайомих) з 24 лютого жодного раз не був вдома.

До того ж багатьох з них вдома не чекає дружина чи подружка, бо вона поїхала за кордон.

Мільйони чоловіків не воюють, працюють в тилу чи сидять на диванах, але їхні дружини / подружки також перебувають за межами України. Деякі родини / партнери розділені вже десятий місяць. Так, вони іноді бачаться (деякі готелі на Заході України вже буквально спеціалізуються на «романтичних вікендах» для таких розділених пар), але зрозуміло, що це не є нормальним сексуальним життям.

Я не знаю жодну громадську організацію чи правозахисну структуру, яка б опікувалася захистом права українців на секс.

Натомість безліч правозахисниць та громадських активісток (цікаво, чи самі вони страждають від розлучення з партнером?..) після публікації календаря 5 каналу накинулися на авторів цього проекту.

На мою думку, видання «нюдс»-календаря саме під маркою інформаційного медіа, дійсно, є не дуже вдалим рішенням. Але як мистецький авторський проект видання заслуговує на підтримку.

Водночас активність правозахисниць я б спрямувала на захист права громадян України, в першу чергу солдатів в окопах, на секс. Думайте, як забезпечити цю базову потребу здоровій молодій людині, причому під обстрілами, в багнюці та на морозі.

І жінок-військових це також стосується, не тільки чоловіків.

Читайте також:

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: