Олег Устенко Виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера

Коли і що святкувати, або В кожного своя правда?

Із святом вас, пані та панове! З перемогою!

На самому початку 90-х років, я попав на один із заходів, який було організовано українською діаспорою по той бік Атлантики.

Там я став свідком розмови між двома українцями. Цілком природньо, що обидва розмовляли українською мовою. Обидва були похилого віку. Обидва були дуже не проти socialize. 

Вони вже почали обговорювати життя-буття. І, враховуючи те, що захід мав відношення – хоч і непряме - до історії один з них каже іншому: «Пам’ятаєш, коли в 1943 році ми наступали?» І тут, той до кого звертається цей перший, і каже: «Чекай! В 43-у ми ж відступали».

І відразу після цього, не говорячи ані жодного слова вони просто розійшлися. Розійшлися так швидко, що начебто і не було цієї розмови і цього викриття. Отака вона історія.

Із святом вас, пані та панове! З перемогою! Ні кожного із своєю, а з тією яку здобули для нас в травні вже такого далекого 1945 р.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: