Юрій Палійчук Політичний експерт

Вибори на 205 окрузі. Корбан може сушити весла?

Що робить Березенко? Купує мережу Дубіля.

Багато хто навіть не здогадується про справжні мотиви добровільної відмови Дмитра Шлемка від мандату народного депутата.

Справа в тому, що Шлемко сьогодні відкрив пряму дорогу до перемоги Сергія Березенка на 205 окрузі в Чернігівській області. Бо тільки недосвідчені люди бачили на цьому окрузі двох сильних кандидатів - Корбана і того ж Березенка. Але, там ще був Валерій Дубіль, який спокійно перемагав і першого, і другого.

Справа в тому, що в Дубіля на окрузі своя мережа, добре організована і мотивована - близько 15 тисяч людей. Березенко лише почав будувати свою мережу. Хоч нею і займаються кращі політтехнологи (не плутати з медійними особами, які себе ними називають), але, максимум на що він може розраховувати - 12-13 тисяч людей. На цьому фоні Корбан, навіть з допомогою усіх ляшків, берез, парасюків, телеканалів - взагалі не кандидата. Люди, які знаються на виборах, розуміють, що я маю на увазі.

Що робить Березенко? Купує мережу Дубіля. А саме - домовляється з ЮВТ про те, що хтось з її депутатів-списочників відмовляється від мандату, за рахунок чого нардепом стає виходець з Чернігівщини, 19-й номер у списку "Батьківщини" Валерій Дубіль, який уже колись перемагав на 205-му окрузі.

Як правило, для перемоги на окрузі потрібно приблизно 25-27 тисяч голосів. А за такої явки, яка буде на 205-му окрузі, 20 тисяч вистачить з головою. Думаю, доля виборів на 205 окрузі майже вирішена. Корбан може сушити весла.

Але, я здивований, чому цю стратегію не прочитали люди Коломойського. Вони могли зламати гру Березенка, якби сьогодні або зірвали голосування за складання повноважень Шлемком, або вмотивували певну кількість депутатів не голосувати за це рішення. Зараз момент втрачено, поїзд пішов. Доля надпринципових і можливо – найдорожчих мажоритарних виборів за всю історію української політики, практично вирішена.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: