Юрій Палійчук Політичний експерт

Думки з приводу львівського сміття

Я спеціально чекав початку сесійного тижня, що викласти свої думки з приводу львівського сміття

Впевнений, всі адекватні і думаючі люди помітили, як активно Банкова попрацювала по Садовому. Але якби це був мер від БПП, тему би зам'яли так само, як і зам'яли офшорний скандал. Ті самі люди, які мочили Садового, говорили б що «це провокація проти авторитету влади, мета якої - дестабілізувати ситуацію на Заході України, руками довірливих людей».

Якийсь умовний порохобот написав би, що це спецоперація Росії «галіцийская вєсна». І що за його даними, сміттєзвалища мали одночасно загорітися у Рогатині, Тернополі і Славську. А потім – у Раві-Руській, на фоні чого диверсанти мали б встановити контроль над кордоном з Польщею, а потім – у Надвірній, щоб під прикриттям токсичного диму, захопити одну з найбільших військових частин на заході. Але завдяки злагодженим діям СБУ, ворогу вдалося підпалити сміття лише в Грибовичах.

І цю історію рознеси би на всіх 50-доларових сайтах-смітниках, а якусь більш-менш адекватну версію розмістили би в прайм-таймі. Можливо навіть Грицак дав би якийсь брифінг, як у ситуації з французькими терористами.

Я думав, що це зрозуміють у «Батьківщині» і у Ляшка. Невже не очевидно – якщо вони зараз не об’єднаються у щось схоже на Комітет опору диктатурі, їх всіх перещьолкають по одному. Навіть не сумнівайтеся, що наступною буде або Тимошенко, або Ляшко. Залежно у кого з них раніше «загориться сміття».

Об’єднання - це уже питання їхнього виживання у політиці. Це потрібно, щоб:

а) захищати один одного;

б) допомагати політичним партнерам добиватися тактичних перемог.

Іншими словами, якщо Банкова готує Садовому айкідо на сесії міськради, то у Львові мають бути усі гарячі голови з РЛП і Батьківщини, які зможу нейтралізувати провокаторів. Якщо Ляшко вимагає ТСК, то блокувати трибуну має не лише одна його фракція, а усі три і т.д.. І чим раніше вони об’єднаються – тим краще для них самих. Бо ніхто не знає, коли запалає, наприклад, Юлін «смітник» - через рік, завтра, чи сьогодні. Можливо він уже горить, під що на Банковій уже готують медіа-план.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: