Мирослав Попович Академік НАНУ

Світле майбутнє не за горами, якщо не розвалимося

Головний підсумок 2014 року, можна сказати, має дві сторони.

Головний підсумок 2014 року, можна сказати, має дві сторони. По-перше, ми просто врятували завоювання демократії, які були наслідком нашого розвитку за останні 20 років і зміцнили позиції свободи і незалежності, хоч з великими труднощами. Але друге – є трагічний бік цієї історії – виявилося, що ми не змогли розв’язувати ці задачі без війни.

Що стосується 2015 року, я думаю, що по-перше не буде того краху сподівань, надій, того відчаю і тієї байдужості, яка передрікають нам деякі люди. Скажімо, які непрофесійно займаються політикою і мають таке відчуття скорботи. Я думаю, що буде все гаразд, тільки це буде вимагати від всіх напруження і зусилля.

Я думаю, що якраз 2015 рік буде вирішальним для України. Хто знає, як це буде? Але якби ми тільки пройшли цю точку біфуркації, як кажуть. Якби ми тільки пройшли між Сціллою і Харібдою, як казали у глибоку давнину. Щоб ми протрималися, щоб ми тільки не розвалилися.

Це буде означати, що ми будемо жити, і ми будемо здатні за пару років зробити вирішальні кроки до світлого майбутнього. Я би не побоявся сказати таку фразу.

Автор - Мирослав Попович, директор Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: