Ахіллесова п’ята Януковича - Схід України

Найбільшою допомогою столиці зараз може стати потужний мітинг в одному з міст на Сході України

Упевненість Януковича у міцності його позицій помилково базується на сподіванні, що він повністю контролює ситуацію на Сході та Півдні України. Та це далеко не так. Найбільшою допомогою столиці зараз може стати потужний мітинг в одному з міст на Сході України. Це важливо, аби продемонструвати єдність вимог Майдану по всій країні. Це б стало одкровенням для самовпевненої влади. Саме події в обласних адміністраціях – особливо в Дніпропетровську і Запоріжжі – злякали президента. Ахіллесова п’ята цієї влади у сподіванні, що вона повністю контролює Схід.

Пригадайте результати останніх парламентських виборів у східних та південних областях України. Багато хто забуває, що за різні опозиційні партії в Харкові, Дніпропетровську, Одесі, Запоріжжі проголосувало від 30 до 40 відсотків виборців. Підкреслюю – щонайменше кожен третій у цих начебто дуже контрольованих Януковичем областях є опозиціонером. Тому демонстрація підтримки ідей Майдану, прямий діалог з мешканцями Східних областей України є питанням номер один для української опозиції.

Насправді Схід України є прагматичнішим за Захід і Центр. Там люди хочуть чути дуже конкретні відповіді на запитання. Треба їхати й відверто говорити з ними, а не дозволяти це робити тим, хто, створюючи міфи, відпрацьовує замовлення влади.

Партію регіонів там вже не сприймають виразником інтересів цих областей.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: