Народ ставить завдання новому прем'єр-міністру

Подальші кадрові рішення ВР необхідно узгоджувати з Майданом

Вчора Майдан отримав першу свою перемогу - з президентством кривавого Януковича було покінчено. Абсолютно правильними були негайні кадрові призначення в силові структури для подолання метастазів Межигірського ОПГ.

Але. Подальші кадрові рішення ВР необхідно узгоджувати з Майданом. Неприпустимо вести кулуарний розподіл посад між фракціями. Тим більше неприйнятним буде входження у владу тих, хто роками вірно служив диктатору.

Я вважаю необхідним ПУБЛІЧНО обговорити кандидатуру Прем'єр- міністра, склад Уряду, його стратегічний план дій.

Треба ввести нове правило в українській політиці: народ наймає політиків під конкретне завдання. Такими завданнями нового Кабінету Міністрів має стати :

- негайне підписання Угоди про Асоціацію з ЄС;

- розформування ГПУ, МВС та судів і набір нового персоналу через детектор брехні. Має бути створена національна та місцева поліція.

- притягнення до відповідальності на суді присяжних усіх винних за а) узурпацію влади шляхом конституційного перевороту в 2010 році (підозрюється Янукович, його Адміністрація, тодішнє керівництво ВР, судді КС, склад КМ, керівники держадміністрацій);

б) прийнятті і виконанні фашистських по суті законів 16.01.2014 ( підозрюються депутати ПР та КПУ, прокурори, міліція, судді ) ;

в) застосування сили, катування та вбивство демонстрантів Майдану ( підозрюються керівники і особовий склад силових відомств, судді, прокурори)

Я віддаю собі звіт, що правлячу банду обслуговували сотні тисяч виконавців. Вважаю, що всі вони мають понести покарання з умовними термінами, але із забороною обіймати державні посади та конфіскацією майна. Верхівка ж ОПГ має бути найжорстокіше покарана на відкритому суді присяжних. І це зобовязання має на себе взяти нова виконавча влада.

- Уряд також має оголосити пріоритети економічної та соціальної політики. Скасування всіх пільг, відкриті реєстри власності з кінцевим беніфіцеаром, спрощення податкових процедур та дозвільних правил - вітаються.

- суперважливими для цілісності України є питання фінансового забезпечення реального самоврядування, інтеграційна культурно- освітня політика. Новий Уряд має припинити україно- українську війну і сепаратизм;

- суспільство також має знати плани забезпечення свободи слова. Прихватизація теле та радіочастот Сім'єю має бути скасована.

Ці та інші конкретні зобов'язання має взяти перед Майданом та суспільством кандидат на посаду Прем'єра. І потім відповісти за зроблене.

Це і буде введенням європейських правил в політику замість візантійщини.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: