Валерій Пекар Український підприємець і громадський діяч

Для тих, хто попрікає Порошенка за невиконану обіцянку закінчити війну

Петро Порошенко у травні 2014-го сказав: «Антитерористична операція не може і не буде тривати 2-3 місяці. Вона повинна і буде тривати години»

Медведчуківців та інших російських агентів я буду бити на кожному кроці, навіть якщо за це мене назвуть порохоботом

Знов і знов бачу у стрічці докори: Порошенко прийшов до влади завдяки своїй обіцянці завершити війну, яку він згодом грубо порушив.

Така точка зору передбачає, що завершення війни залежить від Порошенка, а не від Путіна. Цю точку зору активно пропагують російські медіа, які називають українську владу «партією війни», на відміну від Медведчука, що представляє «партію миру». Саме російські медіа подають інформацію так, що українська сторона могла би легко і швидко завершити війну. Все, що для цього треба, це відмовитися від курсу в ЄС та НАТО, надати особливі права Донбасу, запровадити другу державну мову, допустити російські банки та російських інвесторів на український ринок, купувати російський газ. Все це можна вирішити буквально за кілька днів. Далі робиться висновок: Порошенко цього не зробив, отже, він прихильник війни, він обманув свій народ.

Мені доводилося сперечатися з європейськими політиками, які наслухались Russia Today і питали, чому в Україні при владі партія війни, коли народ хоче миру. Вони питали, чому Порошенко обманув свій народ, пообіцявши швидко домовитися з Путіним, а врешті не домовився. Вони питали, чому народ, який хоче миру, не усуне нарешті Порошенка з Турчиновим і не приведе до влади партію миру, яка швидко виконає вимоги Путіна і забезпечить сталий мир.

Я не хочу бути адвокатом Порошенка, який щодня робить достатньо помилок. Але медведчуківців та інших російських агентів я буду бити на кожному кроці, навіть якщо за це мене назвуть порохоботом. Мені жаль людей, які ведуться на такі примітивні пастки. Цей пост написаний для них.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: