Іван Варченко ТВО заступника голови Харківської ОДА

Де взяти гроші?

Кожна зустріч з людьми, про що б не починали говорити, зводиться до одного: потрібні гроші.

Кожна зустріч з людьми, про що б не починали говорити, зводиться до одного: потрібні гроші.

На ремонт дахів і під'їздів, на вікна у дитсадку, на нові дороги, на пенсії, зарплати, стипендії, на квартиру, на медицину та освіту, на якісне життя.

Формула діалогу про гроші, між владою та народом, дотепер часто зводилася до простого: народу - обіцянка, корупціонерам - гроші.

Складні розмови про економіку та бюджет. Красиві проекти законів та програм, детальні описи податкових норм, створювали імітацію "не порожніх обіцянок", а бурхливої турботи про народ.

Реальні гроші, в цей же час, розкрадалися через різні схеми з бюджету, силовиками виривалися з бізнесу.

Картини з десятками мільйонів доларів "на чорний день" лише в одній з квартир одного з колишніх міністрів уряду Азарова, розкіш Межигір'я, стали символами злочинної системи.

Протягом чотирьох років сім'єю та "командою" Януковича вкрадено і вивезено з України 32 мільярди доларів. Зараз це майже 500 мільярдів гривень. А скільки пішло на "кишенькові витрати"?

"Команда" злодіїв, що розкрадала країну, складалася з близько 300 осіб. Янукович, члени його адміністрації, міністри, депутати Верховної Ради з тодішньої більшості. Ціна роботи тільки одного злочинця - вкрадені з бюджетів понад 1,5 (півтора) мільярди гривень.

Не обрати злодія і заощадити півтора мільярди! Ось де наші дахи, дороги і пенсії.

І не потрібно шукати складних відповідей. Коли у квартирі потоп, то емоційний господар кинеться за відрами та ганчірками, а розумний - спочатку закрутить кран. Чи розумний той народ, який голосує за злодія та корупціонера, а потім чекає щастя від парламента?

Зробити перший крок до подолання корупції, не проголосувати за корупціонера! - ось та частина відповідальності, яка лежить на кожному з нас.

Все інше від лукавого.

Любіть Україну! І все буде добре!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: