Віктор Шлінчак Голова правління Інституту світової політики. Засновник «Главкома»

Яценюк - понад усе?

Ще кілька тижнів тому чи не уся країна дивувалася «кулівлоб» у виконанні Арсенія Яценюка.

Ще кілька тижнів тому чи не уся країна дивувалася «кулівлоб» у виконанні Арсенія Яценюка. Мовляв, перебрав Арсеній Петрович, ой, перебрав... А вже сьогодні, читаючи вимоги Майдану та громадянської спільноти до кандидатів на прем'єри, здається, що ці критерії спеціально виписані «під Яценюка».

Судіть самі. Членами уряду народної довіри не можуть бути учасники списку сотні найбагатших людей України та керівники органів виконавчої влади або працівники адміністрації президента, що обіймали ці посади з початку 2010 року. Це означає, наприклад, що Петрові Порошенку (в топ-100 - 7 місце) дорога до уряду закрита.

Те саме стосується і Віталія Кличка. Адже друга серед вимог - досвід роботи на керівних посадах мінімум п’ять років.

Ще одна з вимог - відсутність інформації про корупційну діяльність. Під цю статтю можна прив'язати взагалі будь-кого, хто хоча б раз переступав поріг влади - від Тимошенко до рядового заступника міністра чи голови РДА. Може, варто було хоча б написати не про «відсутність інформації», а про «відсутність доказів»?

І наостанок. Я абсолютно не проти Арсенія Петровича. Здається, він не був ще прем'єром. Інші високі посади уже обіймав. Він був і головою Нацбанку, і міністром економіки, і міністром закордонних справ, і головою Верховноі Ради. Нехай ще тут спробує.

Однак для мене дуже важливим критерієм, який обминув Майдан, є зв'язки з олігархатом. І з Ринатом Ахметовим, зокрема. Може варто, перед призначенням, цей критерій теж розглядати? Як люстрація - то люстрація!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: