Віктор Небоженко Політолог, соціолог

Путін вже боїться власної армії

«Російському диктатору терміново треба шукати нову кандидатуру на місце Шойгу»
фото з відкритих джерел

Найбільше у кадрових перетасовках в армії країни-агресора зацікавлений власник «Вагнера»

Путін, намагаючись уникнути загрози військового перевороту в Росії, генералітет неохоче стає заручником його військової авантюри та «цапом-відбувайлом», зробив низку перетасовок.

Для початку Путін, спираючись на свого «добермана» Пригожина, розгорнув потужну критику та дискредитацію міністра оборони Шойгу та начальника генерального штабу Герасимова, які обіцяли російський бліц-криг та швидку перемогу над Україною. А тепер йому вдалося майже безболісно розбити цей тандем Шойгу і Герасимова. Путін не може так відразу позбутися Герасимова. Тому своїм рішенням Путін заслав начальника генерального штабу на фронт замість Суровікіна, який залишається заступником командувача.

Схоже, що найбільше у цих перетасовках зацікавлений власник «Вагнера» – армії найманців та зеків, який не приховує своїх планів на міністерство оборони Росії. Пригожин відкрито показує свою перевагу над російською армією і доводить Путіну, що тільки він може досягти перелому у війні та перемоги на фронті.

Щоправда, військова історія ще не знає серйозних прикладів, коли іррегулярні війська та приватні армії, що складаються з найманців та зеків, вигравали війни замість регулярної професійної армії.

Але тепер Путіну, позбавившись Герасимова, терміново треба шукати йому заміну в Москві і нову кандидатуру на місце Шойгу, бо не можна одночасно командувати генштабом величезної російської армії і успішно боротися на фронті, так не буває. Проблема Путіна в тому, що йому потрібно знайти такого генерала, який би не зрадив його у скрутну хвилину і тим більше не очолив військовий переворот, як це часто буває.

Читайте також: Улюблений генерал президента. І це не Залужний
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: