Юрій Чорноморець Провідний сучасний український теолог і патролог, філософ

Чому варто цінувати снайперів

Вогонь із кількох снайперок може зупинити штурмові дії противника
фото: ЗСУ

П'ять причин задонати на снайперську справу

Чому варто витрачати тисячі доларів на далекобійні гвинтівки і по 400-500 гривень за патрон для снайпера?

Перше

У підручнику А. Мальцев «Снайперская подготовка» наводиться така статистика «Из опыта боевых действий последних десятилетий известно, что на одного убитого противника из стрелкового оружия расходовалось, как правило, от 20 до 30 тыс.патронов. Снайперы же для поражения цели расходовали 1-2 патрона». Може ця статистика дещо неточна, але цифри вражають і тому снайперське діло це те, що варте зусиль і любові до глибини власної кишені. І якщо артелерію чи танк чи байрактар звичайна людина не може купити, то допомога снайперу – це реальна справа тут і зараз, з цілком прогнозованим ефектом.

Друге

Такі гвинтівки здатні вражати ворожі коробки, бо їхня броня не зупиняє спеціальні кулі, якими наші хлопці теж забезпечені. Ці гвинтівки можуть діставати ворожих кулеметників, мінометників та інших дуже нехороших людей.

Третє

Поява навіть одного снайпера з такою гвинтівкою, що несе смерть на 2-2,5 кілометри будь якої миті без всяких попередніх звуків – куля летить дууууже швидко – це гарантована паніка, систематичне небажання йти у наступ, деморалізація та бажання пошвидше відступати на «більш надійні рубежі».

Четверте

Вогонь із кількох снайперок може зупинити штурмові дії противника навіть якщо практично нічого немає крім стрілецької зброї.

П'яте

Знищити кулеметників, що зупинили наступ, навіть якщо їх не може дістати арта при постійних попаданнях туди де ці «герої» засіли. Так було на Харківщині. Якщо наші хлопці прорвалися, і прилетів К52, а немає з собою ні стінгера, ні і Ігли, можна відігнати К52 лупонувши по ньому з такої зброї. Так було при останньому наступі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: