Нардеп, якого закрили у СІЗО, наростив заробітки на дорогах

Нардеп, якого закрили у СІЗО, наростив заробітки на дорогах
До повномасштабного вторгнення «Хмельницьке ШБУ №56» за підсумками 2021 року, натендерила 5,23 млрд грн на ремонтах доріг
фото з відкритих джерел

Сфера інтересів Лабазюка – аграрний та дорожній бізнеси

Нардеп Сергій Лабазюк, якого підозрюють у підкупі топпосадовців України, є власником компанії «Ю Ар Ді», яка до липня 2022 року називалася «Хмельницьке ШБУ №56». Зокрема, до повномасштабного вторгнення фірма займала чільне місце у президентському проєкті «Велике будівництво» та за підсумками 2021 року, натендерила 5,23 млрд грн на ремонтах доріг. Порівняно з 2020-м приріст склав 2,49 млрд грн. Про це йдеться в матеріалі «Главкома» «Китайська шкатулка для Мустафи Найєма. За що нардеп Лабазюк сів у СІЗО».

Сфера інтересів Лабазюка – аграрний та дорожній бізнеси, переважно у Хмельницькій області. Тут же під кінець 2020 року політик зумів узяти під контроль оновлену Хмельницьку обласну раду.

До середини січня 2022 року «Хмельницьким ШБУ №56» володіла Галина Ставчанська з Чернівців. За даними ЗМІ, жінка була тіткою Сергія Лабазюка. У червні 2023 року директором став Дениса Назімов, який позиціонував себе антикризовим керівником. Нинішнім власником фірми є нардеп Лабазюк.

За версією НАБУ, у серпні 2023 року нардеп Сергій Лабазюк звернувся до заступника глави уряду Олександра Кубракова з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на суму 1 млрд грн. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії АТ «Ю Ар Ді» Дениса Назімова.

Як стверджують антикорупційні органи, після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України Сергій Лабазюк через довірену особу (свого шофера) передав Мустафі Найєму обіцяний відсоток на суму $150 тис.

За словами правоохоронців, передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші містилися у китайській шкатулці.

Нагадаємо, 21 листопада Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату Сергію Лабазюку, якого викрито на наданні хабаря одному з міністрів. За даними правоохоронців, нардеп хотів підкупити високопосадовця Мінвідновлення, щоб той надав його компанії підряди з відбудови інфраструктури на мільярд гривень.

Сьогодні, 28 листопада, Вищий антикорупційний суд взяв під варту народного депутата Сергія Лабазюка. Згідно з ухвалою суду, нардепа взято під варту у залі суду і мають доправити до столичного СІЗО. Арешт діє до 21 січня. Разом з тим суд призначив заставу у розмірі 40,2 млн грн.

Читайте також: Китайська шкатулка для Мустафи Найєма. За що нардеп Лабазюк сів у СІЗО (документи)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

У разі прийняття законопроєкту №10037 громади втратять приблизно 14 млрд грн
Допомога армії чи пограбування громад? Скільки втратять місцеві бюджети від вилучення військового ПДФО
За інформацією слідства, Дубінський здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь РФ
Нардеп Дубінський отримав підозру в державній зраді
Депутату Одеської облради повідомили про підозру в розкраданні державних коштів
Розікрав 6 млн грн на вуличному освітленні: депутат Одеської облради отримав підозру
Адвокати Лабазюка у судовій залі озвучили номери справ щодо Кубракова і Найєма
Адвокати Лабазюка поставили у суді НАБУ у незручне становище
На політика покладено обов'язок носити електронний браслет
Суд обрав запобіжний захід нардепу Горвату у справі про заволодіння землею на 123 млн грн
На з’їзді з Дніпровського узвозу на Набережне шосе дорожники проводитимуть ремонт борту та проїжджої частини естакади
У Києві на Дніпровському узвозі обмежено рух автотранспорту
Наразі воєнний стан та мобілізація тривають до 16 листопада
Продовження воєнного стану та мобілізації: Профільний комітет Ради ухвалив рішення
Олексій Арестович через суд зобов’язав ДБР відкрити кримінальне провадження щодо Наталії Піпи через інцидент із виконанням російської музики
Нацполіція підтвердила відкриття кримінального провадження щодо Арестовича
Арешт діє до 21 січня
ВАКС арештував нардепа Лабазюка
Дата публікації новини: