Уряд збільшив грошові премії для письменників і журналістів

Уряд збільшив грошові премії для письменників і журналістів

Влада намагається заохотити українських митців до створення нових оригінальних творів

Кабінет Міністрів України збільшив щорічні премії ім. В'ячеслава Чорновола, Івана Франка, Максима Рильського та Лесі Українки до 10-20 тисяч гривень. Відповідну постанову уряд прийняв на засіданні сьогодні, 21 березня.

Премію ім. В'ячеслава Чорновола (за найкращу публіцистичну роботу в сфері журналістики) обіцяють збільшити  з 5 тис. до 20 тис. гривень, ім. Івана Франка (в сфері інформаційної діяльності) з 2 тис. до 10 тис. грн у кожній з чотирьох номінацій, ім. Лесі Українки (за літературно-художні твори для дітей і юнацтва) з 10 тис. до 20 тис. грн у чотирьох номінаціях.

Премія ім. Максима Рильська письменникам і поетам за переклад на українську мову творів видатних закордонних авторів, а також за переклад творів українських класиків і сучасних авторів мовами народів світу збільшена з 10 тис. до 20 тис. грн.

У пояснювальній записці до проекту зазначається, що виплата цих премій буде забезпечуватися за рахунок асигнувань, передбачених Державному комітету з питань телебачення й радіомовлення.

Рішення прийняте з метою підвищення престижу державних премій, заохочення журналістів, авторів, художників, перекладачів художніх і публіцистичних творів, творчих колективів театру й кіно до створення нових оригінальних творів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: