В Івано-Франківську пройдуть національні читання «Ліна Костенко об'єднує»

В Івано-Франківську пройдуть національні читання «Ліна Костенко об'єднує»
Ліна Костенко

Вірші відомої української поетеси читатимуть по всьому місту

У рамках ІІІ Міжнародного мистецького фестивалю «Карпатський простір» (Carpathian Space), який відбудеться в Івано-Франкіську, пройдуть національні читання «Ліна Костенко об'єднує». Про це повідомляє видання DT.UA.

Фестиваль ініціював Національний театр оперети та його генеральний директор-художній керівник народний артист України, режисер Богдан Струтинський. За його словами, творчість Ліни Костенко об'єднує українців, а її поезія є унікальним надбанням нашого народу.

Читання будуть проходити 4 травня на різних локаціях Франківська. Таких як: ратуша, музей мистецтв Прикарпаття, обласна філармонія, обласна державна адміністрація, театр ляльок, міські бібліотеки, університет ім.В.Стефаника.

Після Франківська, флешмоб «Ліна Костенко об'єднує» продовжиться у Коломиї.

«Специфіка національних читань «Ліна Костенко об'єднує» - це ідентифікація кожного українця з геніальними поетичними осяяннями Ліни Костенко, це також створення особливої духовної аури, яку передбачають її тексти», - розповів художній керівник Національного театру оперети Богдан Струтинський.

Відзначається, що ІІІ Міжнародний фестиваль «Карпатський простір» триватиме в Івано-Франківську з 4 по 6 травня. Цей форум об'єднає 18 країн-учасниць. Крім читань, на фестивалі будуть такі напрями, як сучасний театр, арт-проекти, джаз, сучасний кінематограф, сучасна література та інші. Також, заплановані концерти відомих українських гуртів: ТНМК та «Друга ріка».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: