Компанія Бахматюка допомогла придбати Інституту педіатрії обладнання для порятунку новонароджених

Компанія Бахматюка допомогла придбати Інституту педіатрії обладнання для порятунку новонароджених
Апарат для штучної вентиляції легень тепер працює для допомоги немовлятам, які приїжджають до Києва з своїми батьками з усіх куточків України

«Укрлендфармінг» підтримав акцію «Допоможи дитині дихати»

Агрохолдинг Укрлендфармінг (Ukrlandfarming) бізнесмена Олега Бахматюка оплатив вартість обладнання для Інституту педіатрії, акушерства та гінекології, що рятує життя новонароджених і недоношених малюків.

Апарат для штучної вентиляції легень тепер працює для допомоги немовлятам, які приїжджають до Києва зі своїми батьками з усіх куточків України. 

Інститут педіатрії, акушерства та гінекології - єдиний в Україні медзаклад, відділення педіатрії та акушерства якого спеціалізується на порятунку новонароджених і недоношених дітей. Сучасне обладнання, що виконує функції штучної вентиляції легень, імітації високочастотного дихання та адаптації до самостійного дихання немовлят – життєво необхідне.

Аби придбати мультифункціональний неонатально-педіатричний апарат, головний лікар інституту педіатрії, акушерства та гінекології Любов Слєпова звернулась за допомогою до Благодійного Фонду «Справедливість». Фонд оголосив акцію «Допоможи дитині дихати» і зібрав близько 300 тисяч гривень протягом року, але за цей час кінцева вартість обладнання зросла до майже 1-го мільйона гривень.

Тим часом обладнання вже було доставлене для апробації до Інституту. Більш того, тільки за місяць штучну вентиляцію отримало четверо діток. Повернути постачальнику апарат, до якого підключена дитина, означало б зупинити її дихання, а отже зупинити її життя. Вийти з скрутної ситуації медикам і благодійному фонду допоміг найбільший агрохолдинг України «Укрлендфармінг».

Придбання апарату для штучної вентиляції легень - лише один з багатьох підтриманих соціально-відповідальним бізнесом проектів. Зараз апарат рятує життя маленького Богданчика Ольшевського. Він з’явився на світ на 29 тижні вагітності, з діагнозом вродженої кишкової непрохідності. Після операції малюк вижив завдяки цьому апарату штучного дихання. А кошти, попередньо зібрані благодійним фондом, перенаправлені на придбання обладнання для діагностичного обстеження новонароджених, які знаходяться в критичному стані.

Укрлендфармінг (Ukrlandfarming) - лідер в сфері сільськогосподарського виробництва в Україні, що управляє більш ніж 300 підприємствами в 600 населених пунктах України. За оцінками Антимонопольного комітету України, компанії Олега Бахматюка управляють найбільшим в країні банком родючої чорноземної землі площею понад 600 тис. га. Підприємства Групи компаній «Укрлендфармінг» є одними з найбільших платників податків в Україні і реалізують десятки соціальних проектів по всій Україні. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: