Дієтолог назвала п'ять передумов міцного і здорового сну

Дієтолог назвала п'ять передумов міцного і здорового сну

Восени важливо нормально та повноцінно спати, зазначила Фус

Восени, коли за вікном все рідше з'являється сонце, а з ним і вітамін D, люди починають гостріше відчувати занепад сил, сонливість, та поганий настрій.

Про це розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram.

З її слів, восени важливо нормально та повноцінно спати. Аби сон мав максимальну користь для організму, варто дотримуватись простих правил.

1. Не лягайте спати голодними, але і не переїдайте перед сном. Останній прийом їжі рекомендується робити за 3-чотири години до сну.

2. Не варто користуватись жодними електронними пристроями хоча б за півгодини до сну, адже мерехтливий екран негативно впливає на вироблення гормону, який допомагає заснути – мелатоніну.

3. Якщо є можливість для денного сну – використовуйте її. 15-20 хвилин – цього часу цілком достатньо для відновлення гормонів, ферментів і нервової системи.

4. Прислухайтесь до свого організму – простежте, коли ввечері вас починає хилити на сон і привчіть себе лягати в цей час.

5. Спіть не менше 7-8 годин на день – це підвищить продуктивність на роботі, покращить самопочуття, підніме настрій та зміцнить здоров'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: