Понад 40% українців вважають себе здоровими

Понад 40% українців вважають себе здоровими
Дослідження виявило, що українці вживають достатньо овочів і фруктів та ведуть активний спосіб життя

Найкраще стан свого здоров’я оцінили мешканці Києва

Чотири з п’яти українців вважають стан свого здоров’я добрим а бо посереднім і лише близько 9% - поганим.

Про це повідомила на прес-конференції доцент магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров’я» Національного університету «Києво-Могилянська академія» Тетяна Степурко, презентуючи результати Всеукраїнського дослідження «Індекс Здоров’я. Україна – 2018».

«Чотири з п’яти українців вважають стан свого здоров’я добрим (43,1%) або посереднім (40,8%). І лише 9,2% та 1,6% дорослих українців визначили свій стан здоров’я як «погане» чи «дуже погане»відповідно. За областями найкраще стан свого здоров’я оцінили мешканці Києва (74,6% як «добре» або «дуже добре») і найгірше — мешканці Херсонської області (33,8% опитаних оцінили стан свого здоров’я як «добре», і ніхто — як «дуже добре», - сказала Степурко.

За її словами, двоє з п’яти опитаних (36,4%) повідомили, що мають хронічні або довготривалі захворювання.

«Половина опитаних (50,2%) вважали, що посередньо дбають про своє здоров’я. Щоп’ятий українець (20,6%) повідомляв про наявність гіпертонічної хвороби, і 3,2% повідомили про наявність цукрового діабету в цілому по Україні», - зазначила Степурко.

Як вона наголосила, дослідження виявило, що українці вживають достатньо овочів і фруктів та ведуть активний спосіб життя.

«За самоповідомленням, у середньому українці вживали достатню кількість свіжих овочів та фруктів і мали достатній рівень фізичних навантажень протягом тижня перед проведенням опитування. Водночас, 17,7% українців вказали, що мали ожиріння. Середній Індекс маси тіла (ІМТ) за регіонами тримався на нижній межі надмірної маси тіла (25–27) за класифікацією ВООЗ», - сказала Степурко.

Вона також повідомила, що найчастіше від щеплень відмовляються мешканці Прикарпаття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: