Правозахисник попередив про велику загрозу спалаху епідемії у закритих установах в Україні

Правозахисник попередив про велику загрозу спалаху епідемії у закритих установах в Україні

Євген Захаров повідомив про загрозу спалаху коронавірусу у в’язницях

«У в’язницях тестів не роблять, натомість рапортують про десять випадків», – Євген Захаров

У закритих установах, геріатричних пансіонатах, психіатричних лікарнях, установах виконання покарань, слідчих ізоляторах є велика загроза спалаху епідемії.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав правозахисник, голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров.

«У цих закладах люди взагалі себе ніяк не можуть забезпечити. 52900 в’язнів у виправних колоніях та слідчих ізоляторах та 28 000 персоналу. Не може бути, щоб у країні епідемія, а там нічого не було.Але згодом виявили, що Covid-19 є у працівників, тож зрозуміло, що він є і в ув’язнених. Ці працівники були у контакті з іншими працівниками та ув’язненими, а ситуація відома з двадцятих чисел квітня», – сказав Захаров.

Правозахисник зазначив, що умови, в яких проживають в’язні, – ідеальні для поширення вірусу. А тестів не роблять, натомість рапортують про десять випадків. «Вважаю, що цього не може бути! Заходи безпеки вживають, у деяких колоніях дезінфекцію роблять дуже ретельно, але не всюди. Те саме стосується засобів індивідуального захисту: вони дійшли до колоній у квітні, але вони передбачені для персоналу та медичних працівників, а не для в’язнів. І рішучих кроків на цьому напрямку я не бачу. Це загроза, яка існує і може вистрілити сильно», – сказав Захаров.

Нагадаємо, на початку квітня повідомляли, що в установах виконання покарань та СІЗО випадків коронавірусу не зареєстровано.

Станом на 9 ранку 14 травня в Україні зафіксовано 422 нових випадків захворювання на Covid-19. Померли від коронавірусу минулої доби 17 людей, тоді як минулої доби летальних випадкыв було 14. Загалом в Україні з початку епідемії підтвердили 16 847 випадків коронавірусу.

Сьогодні в Україні рекордна кількість людей, які одужали від коронавірусу - 427. Вперше за весь перебіг коронавірусу в Україні кількість осіб, яка одужала перевищила кількість осіб, яка захворіла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: