Супрун розповіла, чи варто купатися після прийому їжі

Супрун розповіла, чи варто купатися після прийому їжі
Уляна Супрун сказала, чи можна купатися після їжі

Супрун пояснила, що під травлення організм спрямовує кров до шлунку, тим самим зменшуючи кровотік до активних м’язів

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, чи є небезпечним плавання одразу після прийому їжі.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Плавання відразу після їжі не є більш небезпечним для життя, ніж плавання за дві години після неї або ж взагалі голодним», – запевняє в.о. глави МОЗ.

Супрун пояснює, що під травлення організм спрямовує кров до шлунку, тим самим зменшуючи кровотік до активних м’язів, але навіть попри це в людському організмі все одно достатньо крові, щоб це не заважало йому функціонувати на належному рівні.

Проте під час активного відпочинку особливості травного процесу все ж врахувати варто, оскільки під час плавання чи інших занять спортом їжа, що не перетравилася повністю, може давати про себе знати: нудотою та неприємними відчуттями у животі.

«З такими відчуттями дискомфорту існує ризик отримати набагато менше задоволення від активності у воді. Тому все ж таки краще почекати 1,5-2 години», – резюмувала Уляна Супрун.

Окрему увагу вона радить звернути тим, хто на пляжі любить пити алкоголь.

«Плавати після вживання алкоголю дуже небезпечно! ВООЗ зазначає, що плавання в нетверезому стані є однією з основних причин, що призводять до трагічних наслідків на воді серед дорослих», – наголошує глава МОЗ.

Як застереження вона наводить страшну статистику, згідно з якою лише від початку року на українських водоймах загинули півтисячі людей, з них – 44 дитини.

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про основні чотири міфи про біль у спині.

За її словами, піковий вік виникнення болю у спині припадає якраз на людей віком від 35 до 55 років, тому навколо цієї теми існує величезна кількість міфів і спекуляцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: