В Україні збільшується кількість харчових отруєнь серед дітей

В Україні збільшується кількість харчових отруєнь серед  дітей

Цьогоріч понад 60% постраждалих при спалахах гострих кишкових захворювань - діти, - Держпродспоживслужба

Станом на 1 листопада фахівці Держпродспоживслужби зареєстрували 149 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, під час яких постраждала 2001 особа, серед яких - 1320 дітей (66%). Про це повідомила начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Алла Григоренко.

Також вона додала, що з об’єктами ресторанного господарства та торгівлі пов’язано 27 спалахів. Серед населення у побуті зареєстровано 20 спалахів.

За словами Григоренко, спалахи реєструвались на всіх адміністративних територіях. Найбільшу кількість спалахів зареєстровано в Одеській області (16 – така велика кількість пов’язана, у т.ч. із гарним виявленням та звітуванням про 3-4 випадки, крім того за всіма ознаками в Одеській області розпочався циклічний підйом захворюваності на вірусний гепатит А), а також у Київській та Чернівецькій областях (8).

Виникнення випадків гострих кишкових інфекційних захворювань, пов’язане у більшості випадків з об’єктами, що мають важливе соціальне значення, зокрема навчальними закладами, закладами оздоровлення та відпочинку для дітей, об’єктами водопостачання, закладами громадського харчування тощо.

Григоренко акцентує увагу на тому, що за аналогічний період 2016 року було зареєстровано 121 спалах, постраждало 2500 осіб, у тому числі 1119 дітей (44,8%).

Нагадаємо, що 2 листопада на Харківщині через отруєння до лікарні потрапили дев’ять дітей, 28 жовтня у Чернівцях госпіталізовано 55 школярів, 22 жовтня в Івано-Франківській лікарні опинилися п'ятеро дітей та двоє дорослих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: