Вчені назвали причину хвороби Паркінсона

Вчені назвали причину хвороби Паркінсона

Хвороба Паркінсона може бути наслідком вживання антибіотиків

Фото: MedicalXpress

Хвороба може бути наслідком вживання антибіотиків

Хвороба Паркінсона може бути пов’язана з впливом ліків на мікрофлору кишечника.

Вчені з Університету Гельсінкі заявили про те, що вживання антибіотиків може бути пов’язано з підвищеним ризиком розвитку хвороби Паркінсона протягом 10-15 років. Це може бути пов’язано з негативним впливом антибіотиків на мікрофлору кишечника, повідомляє MedicalXpress.

Патологічні зміни в кишечнику, характерні для хвороби Паркінсона, можуть спостерігатися у пацієнтів за 20 років до постановки діагнозу. Так, запори, синдром подразненого кишечника і запальні захворювання кишечника можуть бути пов’язані з підвищеним ризиком розвитку хвороби Паркінсона.

Надмірне вживання антибіотиків може бути пов’язане із змінами в мікрофлорі кишечника. Їхнє використання також пов’язують з розвитком деяких психіатричних захворювань і хвороби Крона.

У ході дослідження вчені вивчили дані про вживання антибіотиків в 1998-2014 роках 13976 пацієнтами з хворобою Паркінсона і порівняли їх з даними 40697 здорових осіб. За словами дослідників, найбільш небезпечні можуть бути антибіотики широкого спектру дії та ті, які застосовуються проти анаеробних бактерій та грибків.

Як повідомлялося, фахівці розповіли, як очистити легені після відмови від сигарет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: