Вчені розповіли, яка їжа найбільше шкодить мозку людини

Вчені розповіли, яка їжа найбільше шкодить мозку людини
Вчені з'ясували, які продукти можуть  сприяти розвитку деменції

Американські вчені провели дослідження

Американські вчені з'ясували, що люди, які зазвичай споживають перероблене м'ясо, картоплю, печиво і тістечка, частіше страждають деменцією (синдромом стійкого порушення когнітивних функцій у результаті органічного ураження мозку), ніж ті, хто вживає більш різноманітну їжу.

Результати дослідження вчених публікує MedicalXpress.

У дослідженні взяли участь 209 осіб із середнім віком 78 років і деменцією і 418 людей відповідного віку, статі та рівня освіти, без когнітивних порушень. Добровольці самі заповнювали опитувальник, вказуючи, які продукти вони вживали протягом року і як часто (від одного разу на місяць до чотирьох разів в день). Вони також проходили медичні огляди кожні два-три роки.

Виявилося, що основу раціону харчування пацієнтів з деменцією становило перероблене м'ясо, в тому числі ковбаси, копченості, паштети, а також багаті крохмалем продукти, алкоголь і солодкі закуски. Люди, у яких були відсутні ознаки деменції, часто споживали м'ясо в поєднанні з фруктами, овочами і морепродуктами.

Попередні дослідження показали, що вживання здорової дієти, багатої  на зелень, овочі, ягоди, горіхи, цільнозерновий  хліб і рибу, може знизити ризик розвитку деменції у людини.

Нагадаємо, психолог Наталія Ломоносова  пояснила, чому у стресовій ситуації людина переїдає, у чому корінь проблеми і як можна її вирішити.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: