Уряд затвердив регулювання цін на соціально важливі продукти

Уряд затвердив регулювання цін на соціально важливі продукти
Ціни регулюватимуть, зокрема, на гречку, цукор, борошно пшеничне, вітчизняні макарони, молоко 2,5% в плівці, курячі яйця 1 категорії, вершкове масло 72,5%, мінеральна воду без газу, медичні маски та рукавиці

Державне регулювання застосовуватимуть до десяти продуктів, восьми лікарських засобів та двох медичних товарів

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про запровадження державного регулювання цін на соціально важливі продукти та низку лікарських засобів та препаратів. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 22 квітня.

Регулювання буде здійснюватися шляхом декларування продавцями зміни роздрібних цін на продукти, що входять до переліку. Це означає, що у разі, якщо продавець планує підняти ціни, то він повинен буде повідомити про це Держпродспоживслужбу.

Так, у разі, якщо ціни планується підвищити на 5-10%, то повідомити про це мають щонайменше за 3 дні до початку застосування нових цін, у разі, якщо ціни зростуть на 10-15% — за 14 днів до застосування нових цін, якщо на понад 15% — за 30 днів до застосування нових цін.

Раніше повідомлялося, що державне регулювання застосовуватимуть до десяти продуктів, восьми лікарських засобів та двох медичних товарів.

До цього переліку увійшли: гречка, цукор, борошно пшеничне, вітчизняні макарони, молоко 2,5% в плівці, житньо-пшеничний хліб, курячі яйця 1 категорії, курка в тушці, вершкове масло 72,5%, мінеральна вода без газу, медичні маски та рукавиці.

Зазначимо, що за офіційними даними Державної служби статистики, у березні ціни в Україні зросли на 0,8%. Водночас у Національному банку зафіксували падіння ажіотажного попиту на продукти та зупинку зростання цін на них.

До відома, з початку року найбільше подорожчали гречка, яблука та цибуля.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: