Вчені визначили найкращу тривалість сну для довголіття

Вчені визначили найкращу тривалість сну для довголіття
Вчені визначили найкращу тривалість сну для довголіття

Найкращою тривалістю сну для довголіття вчені визначили від семи до восьми годин щоночі

Вчені з Тулейнського університету в Новому Орлеані, США, з'ясували, що тривалість сну має вирішальне значення для захисту від серцевої недостатності.

Про це пише видання Express.

Фахівці заявили, що у людей з найбільш здоровим режимом сну ризик серцевих захворювань значно нижче. Таким чином, найкращою тривалістю сну для довголіття вчені визначили від семи до восьми годин щоночі.

В ході дослідження вчені спостерігали за 408 802 людьми у віці від 37 до 73 років, при цьому у 5221 з них була виявлена серцева недостатність.

Виявилося, що у них були проблеми зі сном: одні мучилися від безсоння, інші часто прокидалися ночами через власне хропіння, у третіх тривалість сну була занадто короткою.

У серпні фахівці з'ясували, що для того, щоб відновитися, вдень досить поспати всього 20 хвилин. Якщо спати довше 20 хвилин, сон стане глибоким.

Потрібен час для того, щоб вийти з нього повністю. Крім того, якщо у людини ненормований робочий день, то година сну буде йому на користь.

Також при розрахунку часу денного сну потрібно мати на увазі і час на те, щоб прийти в себе. Це особливо актуально для людей, чия робота пов'язана з ризиком - робітників заводів або водіїв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: