Вперше за 20 років у США схвалили нові ліки від грипу

Вперше за 20 років у США схвалили нові ліки від грипу

Новий препарат потрібно вжити всього один раз

Управління з контролю за продуктами та ліками США вперше за 20 років схвалило новий препарат від грипу із назвою «Ксофлюза». Препарат має інший механізм дії, ніж поширений раніше «Таміфлю», і для лікування потрібно прийняти всього одну дозу ліків.

«Ксофлюза» відноситься до класу інгібіторів ендонуклеази, тобто блокує вірусну реплікацію, не даючи вірусу розмножуватися. Для досягнення терапевтичного ефекту препарат, як і «Таміфлю», також потрібно вжити при перших симптомах інфекції, не пізніше 48 годин від початку захворювання.

Хоча своєчасний початок лікування дозволить скоротити тривалість хвороби, в середньому, на 33 години, утім новий препарат потрібно вжити всього один раз. Натомість «Таміфлю» здатний скоротити тривалість хвороби лише приблизно на добу, а курс лікування становить кілька днів.

Розробник препарату, компанія Roche, сподіваються, що зручна схема вживання зробить препарат популярнішим за «Таміфлю», і допоможе скоротити захворюваність під час сезонної епідемії.

За оцінками ВООЗ, під час сезонних епідемій грипу у всьому світі щорічно помирає до 650 тисяч людей. У групі ризику, в якій інфекція найбільш небезпечна і може призвести до тяжких ускладнень і смерті, знаходяться люди похилого віку, люди з хронічними захворюваннями внутрішніх органів, вагітні жінки та діти. Кращим способом захиститися від інфекції є щорічна вакцинація.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: