ВООЗ: Процес розробки вакцини від коронавірусу "прискорився з неймовірною швидкістю"

ВООЗ: Процес розробки вакцини  від коронавірусу

Дослідження вакцини  від  коронавірусу прискорилися, – ВООЗ

 

Дослідженнями вакцини займаються близько 20 установ і компаній у світі

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що дослідження з розробки вакцин і способів лікування корона вірусу  проводять "з неймовірною швидкістю".

Про це розповів генеральний директор ВООЗ, доктор Тедрос Аданом Гебрейесус, повідомляє CNBC. Глава ВООЗ уточнив, що до дослідження приєдналися понад 70 країн, щоб прискорити процес розробки вакцини. Гебрейесус  зазначив, що розробкою вакцини займаються близько 20 установ і компаній.

«Вірусний геном був складений на карті на початку січня і поширився в усьому світі, що дозволило розробити тести і почати дослідження вакцини»,  – сказав  Гебрейесус. Він зазначив, що  ВООЗ незабаром оголосить ініціативу щодо прискореної розробки та справедливого розподілу вакцин. У ВООЗ  хочуть, щоб вакцину мали можливість отримати всі країни.

Виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій, доктор Майк Райан зазначив, що під час одного з випробувань вивчатимуть профілактику серед медичних працівників, щоб перевірити чи застосування більш низьких доз таких препаратів, як гідроксихлорохін, знижує їх ризик зараження при лікуванні пацієнтів.

Нагадаємо, 3 квітня вчені Піттсбурзького університету США провели перші доклінічні випробування вакцини від коронавірусу. Результати дослідження опублікував науковий журнал EBioMedicine.

Фахівці перевірили вакцину на лабораторних мишах. Тест пройшов успішно - організми гризунів почали виробляти підвищену кількість антитіл до SARS-CoV-2. у світі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: