Клименко повідомив, скільки катівень вже виявлено на Херсонщині

Клименко повідомив, скільки катівень вже виявлено на Херсонщині
Нацполіція

Після розмінування територій на Херсонщині розпочнуться слідчі дії

Нацполіція має інформацію від місцевих жителів про щонайменше три катівні, облаштовані окупантами в Херсоні та області. Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

«Наразі відбувається розмінування. Після цього, гадаю, вже сьогодні, розпочнуться слідчі дії в цих місцях… ми маємо докази, свідчення місцевих громадян, що там, можливо, утримували та катували наших людей», – сказав Клименко.

Зазначається, що найближчого тижня, після розмінування територій та визначення пріоритетів у роботі, поліцейський контингент у регіоні буде збільшено щонайменше до двох тисяч осіб.

«Безпосередньо в Херсоні на сьогодні працює 500 працівників поліції, ще близько 300 працюють на всій території деокупованої території Херсонської області», – сказав Клименко.

На сьогодні працюють 23 автопатрулі на деокупованих територіях, поліцейські працюють на 25 блокпостах у Херсоні та Херсонській області.

Нагадаємо, 11 листопада Міноборони України повідомило про звільнення Херсона від окупантів. Збройні сили України зайшли в Херсон. Шляхи відступу російських окупантів перебувають під вогневим контролем української армії.

Секретар РНБО Олексій Данілов закликав українців не поспішати повертатися в деокуповані райони Херсонської області.

Також Данілов повідомляв, що на визволеній території Херсонщини окупанти переодягаються в цивільний одяг, намагаючись сховатися та уникнути відповідальності за воєнні злочини.

Читайте також: Херсон наш. Що далі?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: