Обвал мосту в Дніпропетровській області. Стали відомі деталі

Обвал мосту в Дніпропетровській області. Стали відомі деталі
Міст був побудований ще у 1955 році і він знаходився в стані «обмеженої працездатності»

Вага фури стала причиною обвалу мосту, - Укравтодор

На Дніпропетровщині рух трасою національного значення Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя зупинено через обвал мосту, що стався вранці 20 травня. Про це повідомили в Укравтодорі.

За даними Укравтодору, міст був розрахований на рух транспортних засобів вагою до 10 т зі швидкістю не більше 30 км / год. Вага ж фури, що стала причиною обвалу мосту, становила 35 т.

На подію відразу ж відреагували користувачі соцмереж. У ютуб-каналі з'явилося відео з місця аварії.

«Тут з рідної області президента не всі встигли доїхати на пресконференцію до Зеленського», - пише Дмитро Касьянов.

А політолог Олексій Голобуцький так прокоментував цю подію у себе в Facebook:

«Під час пресконференції Зеленського в Дніпропетровській області обвалився міст. Очевидно, це в деякій мірі реалізується обіцянка будувати і ремонтувати мости і дороги».

Голобуцький натякає на програму «Велике будівництво», ініціатором якої виступив Володимир Зеленський.

«Зараз скрізь в Україні будуються дороги і мости, але ніякої користі від нових доріг і мостів не буде, якщо не дотримуватися габаритно-вагового контролю», - наголосили в Укравтодорі.

Зазначається, що міст був побудований ще у 1955 році і він знаходився в стані «обмеженої працездатності». 

За інформацією Укравтодору, в Україні таких мостів з 16 000 штучних споруд 27%. Сьогодні Укравтодор представив програму відновлення 1385 мостів протягом п'яти років.

Закон про габаритно-ваговий контроль вступив в силу у вересні минулого року. За порушення вагових норм передбачені штрафи від 8500 до 34000 грн, але штрафи поки що залишаються лише на папері.

Як пише керівник Служби автомобільних доріг в Одеській області Олег Варивода, відповідальна за проведення контролю Укратрансбезпека три тижні тому припинила зважування великогабаритних транспортних засобів: «Вантажівки з нарощеними бортами на дорогах, щоб перевозити до 200 тонн зерна - це поки звичайна практика для нашої держави. За це все дружньо дякуємо нашій калічній Уктрансбезпеці, яка вже три тижні як припинила будь-який ваговий контроль на автошляхах України».

Як повідомлялося, на Дніпропетровщині міст впав у річку разом із фурою (фото, відео).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: