Окупанти вкрали гуманітарний вантаж для Мелітополя разом із транспортом

Окупанти вкрали гуманітарний вантаж для Мелітополя разом із транспортом
Російські окупанти захопили Мелітополь

Мешканці Мелітополя не отримали допомогу та не зможуть виїхати з міста

Російські окупанти не пропустили гуманітарний конвой до Мелітополя. Про це повідомив мер міста Іван Федоров.

«Більше того, погрожуючи водіям, вони нахабно забрали всі автобуси та фури з гуманітарним вантажем собі. Це означає, що мелітопольці та мешканці району не тільки не отримають життєво важливу допомогу - ліки для важкохворих, продукти та засоби гігієни, яких вже немає у місті. Люди не зможуть виїхати з Мелітополя!» - написав він у Facebook.

Федоров нагадав, що згідно з Женевськими конвенціями гарантом для гуманітарних коридорів є Міжнародний Комітет Червоного Хреста. «Ця організація взяла письмові запевнення з обох сторін про наміри забезпечити гуманітарний коридор. Росія запевнила. На папері. Проте, як ми бачимо, свої запевнення не виконала», - сказав мер.

Він зазначив, що випадок з гуманітарною допомогою для Мелітополя - яскравий приклад для всього цивілізованого світу про те, що обіцянки Росії, навіть перед міжнародними організаціями, нічого не варті.

7 квітня ввечері віцепрем'єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що до Мелітополя прямує колона з 9 автобусів для евакуації та гуманітарна допомога. На зворотному шляху до Запоріжжя вони заберуть людей. Місце збору людей – вул. Івана Алексєєва, 12 (пожежна частина 10).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: